♥ eYra ZahYra ♥ aRe rHemDzuRaiNi ♥sHaf feQa ♥ DeQna LaNa ♥ LeYLa ♥ WiNx waNy ♥ eYJa ♥ eYZatY ♥ aRieY ♥ udYn ♥ aKiR ♥ haFiZ ♥ sHaHiRa emRan YuSLi ♥ eYra ZahYra ♥ aRe rHemDzuRaiNi ♥ sHaf feQa ♥ DeQna LaNa ♥LeYLa ♥ WiNx waNy ♥ eYJa ♥ eYZatY ♥ aRieY ♥ udYn ♥ aKiR ♥ haFiZ ♥ sHaHiRa emRan YuSLi ♥ AiNe MaiZatuL ♥ MaZatuL fitRah ♥

Makanan berlauk LALAT !



 
Holla ! hai korang :)
Hari ni eyra nak story-mory pasal LALAT dalam MAKANAN!
haihh , mana datangnya? bila kejadiannya? kat mana ?
 
Haaa,,, taktahu lah macam mana lalat tu tiba-2 ada dalam makanan tu. Tapi yang pasti, makanan tu daripada KANTINSEKOLAH eyra ! Takkan nak jual nama sekolah pulak kot kan?
NoNoNo :D
ceritanya macam ni,, sekarang budak-2 form5 rehat lambat,
kami ni pun pergilah ke kantin utk mengisi perut yg sangat lapar.
Mula-2 beli makanan, tiba-2 kawan eyra menjerit sebab jumpa LALAT
dalam makanan dia . Disebabkan itu baru kes pertama, kitaorang pun tak kisahlah,
dia pun buang makanan tu. .
Hari berikutnya pulak kan,
eyra jumpa lalat dalam mee goreng telur eyra,
eyra malas nak bising-2, then eyra terus buang . .
*Tak Kisah Lagi Tu  -,-
 
Esoknya pulak, kawan eyra, Hafiz. dia beli makanan, dan jumpa Lalat
lebih daripada seekor, Dia pun bawak makanan tu and tunjukkan pada orang kantin,
dan dia dapat tukaran makanan, ,yela, , taknak kecoh-2 kan .
 
TTTTAAAAAPPPPPPPIIIIII !!!!
esok tu eyra tengah sedap-2 menikmati mee sup dengan penuh kenikmatan , TibaTiba ,
kawan eyra, si Lela tegur, "Mok, nie ape ? " eyra pun jwb, "ouh warna hitam nie? nie kulit taugeylah"
*muka bangga je masa tu.
tapi bila tengok betul-2,,,,,,,,
Hamik kau! Ada 3 ekor Lalat dalam sup tu !
tu pun eyra perasan bila mee tu dah habis, tinggal kuah je.
cuba bayangkan, entah-2 banyak lagi, tapi eyra dh makan . . :(
Tiiiiiiiiiiiddddddddddddaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkk!!!

Tapi, masa tu kitaorang dah bijak dah,
kitaorang bawak makanan tu and tunjuk kat GURU PENOLONG KANAN .
cikgu kata tindakan akan dilakukan. Tapi taktau lah dah buat ke belum.
kadang-2 cakap je lebih !
 
Sejak dari hari tu, kawan-2 eyra ramai yang Boikot Kantin tu.
semua pakat beli makanan dari kedai luar.
Tapi eyra tak, eyra still makan kat kantin. sebab, dah tak ada kes dah.
 
korang kalau nak makan,
tak kisahlah kat manapun, usya-2 makanan tu dulu tau.
sekarang nie macam-2 kemungkinan boleh jadi.
Zaman sekarang, orang pentingkan untung daripada kebersihan !!
 
Take Note ea Kawan !
I LOVE YOU
 
 

*Que, aku ada nampak kau still beli makanan kantin. kan kau yang paling boikot kantin tu ?


2 comments:

Naque Udeynz said...

haha,, gua beli kopok lekor je bhai,,,

eYra ZahYrA said...

gua tahulah, kopok lekor tu ada jaminan ke bersih ?

Post a Comment

cOmMent di sini